Erkenning “De Dag van de Ambachten”


18 november 2019  wordt de dag van de ambachten georganiseerd. 

Het is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO’s en Zelfstandigen.het FOD Economie.  Het is een nationaal evenement waar de ambachtsman zijn atelier kan openstellen.  Al twee jaar doe ik mee met dit evenement. Jezelf inschrijven was de enige ‘to do!’ …  Tot dit jaar.

Dit jaar kon je alléén maar deelnemen als je een jury passeerde van vaklieden die besloten of jij een ambachtsman of ambachtsvrouw was.

Een hele waslijst aan vragen diende beantwoord te worden. En je aanvraag moest grondig gedocumenteerd zijn met bewijs van studie’s, foto’s, etc.

Ik was hier blij mee temeer omdat ik trots ben op de ambachtelijke kant van mijne stiel. Het vergt veel oefening om technieken onder de knie te krijgen en ook als vakvrouw school je jezelf voortdurend bij en dat mag gewaardeerd worden.

Ik werd herkend als vakvrouw en mag dus pronken met mijn label.  De mogelijkheid om van deze unieke kans gebruik te maken en ook mijn prestaties en creaties op deze bijzondere dag te presenteren ligt bij de keuzemogelijkheden. En ja ik kies ervoor!

18 november 2019 stel ik mijn atelier open voor het grote publiek van 10 h tot 16 h.  Dit jaar geef ik uitleg over glazuren en demonstreer ik hoe ik te werk ga.  Ook het stookproces krijgt een woord uitleg aan de houtoven.

Het afgewerkt product wordt te koop aangeboden. Het is een moment waarop de bezoeker zijn eindejaarsgeschenken kan aankopen

Wees welgekomen!