Keramiek_1

Als de klei op mijn draaischijf komt ontstaat er een intiem moment tussen de klei en mijn gevoelige deskundige handen. Twee  energieën versmelten samen.  Voor mij sluit dit aan bij een vorm van conceptie.

Gelijk elk intiem moment tussen partners uniek is. Zo  ook, is elk bolletje klei dat op de draaischijf komt, een unieke ontmoeting tussen de klei en mij. Soms wil ik en … wil de klei niet.  Dan betrap ik er mij op dat ik als een muzikant ben die zijn instrument niet afstemt.

Als ik mijn stempel in de klei druk dan doe ik dat omdat ik wil benadrukken dat ik de getuigen was van dit uniek  moment. Het moment dat  de spirit vorm aanneemt en  mijn handen in dienst nam. Het neemt mijn handen in dienst om van klei  ‘a unique style of ceramic crafted tableware’ te maken.

Mijn stempel draagt  niet mijn initialen.  Ik  heb een symbool getekend dat geïnspireerd is op het alom gekende beeld van een zaadcel die een eicel binnendringt.   Je kan er een cirkel in herkennen waarin een pijl staat.